Traffic

  Thuis Geschiedenis Support Artikelen Schermafbeeldingen Download F.A.Q. Beta Hoek  Waarom wordt er steeds gesproken over een Betaversie?
De software is nog in beginstadium van de ontwikkeling. Dat betekend dat niet alle functies optimaal werken of dat bepaalde functies zelfs in zijn geheel ontbreekt. Tijdens het ontwikkelen ontstaan steeds meer aanvullingen om het gebruik nog doeltreffender te maken. Soms wordt zo'n aanvulling beknopt toegevoegd met de bedoeling dit later te optimaliseren of juist te integreren met reeds bestaande procedures. Als er net wordt begonnen met maken van software zal de basis er zijn, maar alles er omheen moet nog ontwikkeld worden en uitvoerig getest om zeker te zijn van een juiste werking. Dit wordt ook wel de Alpha-fase genoemd. Daarna volgt de Beta-fase waarbij het programma de juiste werking heeft maar dat wat er omheen is gebouwd telkens aanpassingen krijgt om stabiel en doeltreffend gebruikt te kunnen worden. Als dat eenmaal zover is komt er nog een Release Candidate. Dat is de laatste versie welke wederom uitvoerig getest wordt, maar nu onder alle gebruikers. Al die uitslagen van een test worden dan met elkaar vergeleken en de dan bekende fouten worden eruit gehaald waarna versie 1.00 op de markt zal verschijnen. Ook na die versie zal de ontwikkeling niet stil liggen. Betaversie betekend dus dat het programma niet volwaardig is en je er vanuit moet gaan dat er fouten kunnen ontstaan tijdens elke handeling die je ermee doet.

Op de download pagina staan verschillende bestanden. Welke heb ik nu nodig?
Kies altijd voor de meeste recente versie van het programma uit de lijst met aanbevolen bestanden. Daarin ziet u de Basis, Boekhouding, Centrale en Server. De Basis heeft u ALTIJD nodig. Daarnaast is de Boekhouding aanbevolen voor de financiele afwikkeling. Maakt u ook tijdens het evenement gebruik van een centrale meldkamer dan download u de Centrale. Indien meerdere mensen tegelijkertijd van Traffic gebruik willen maken of bv tijdens een evenement aanpassingen maken op de pc thuis dan is de server super handig. Het is dus afhankelijk van de manier waarop u Traffic wilt gebruiken welke bestanden geinstalleerd moeten worden.

Waarom is het complete programma niet gratis net als bijvoorbeeld OpenOffice?
Om te beginnen hebben wij weer software moeten aanschaffen om de code te kunnen schrijven en te compileren naar een uitvoerbaar bestand. We hebben meerdere PC's nodig met verschillende besturingssystemen om de software te kunnen testen onder allerlei omstandigheden. Hosting kost geld. Dat geld moet ergens vandaan komen en we haten het om reclameboodschappen in de software en op de website te moeten plaatsen. Vandaar dat we een bescheiden vergoeding vragen zodat we verder kunnen blijven gaan met het geven van support en het ontwikkelen van deze software. In de achterhoofd houdend dat voor de hele kleine organisaties het gebruik gratis is door de basis-versie te gebruiken.

Waarom kan ik geen regelaars, klanten of evenementen verwijderen?
Alle regelaars en klanten zijn onlosmakend verbonden aan evenementen / opdrachten. Het verwijderen van 1 zo'n schakel zou kunnen leiden tot instabiliteit of zelfs crashes. Bovendien geldt er een bewaarplicht van 5 jaar. Overigens zijn regelaars wel op non-aktief te zetten en klanten op no-go. Evenementen kunnen gesloten worden zodat er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden.

Ik wil de posten indelen in mijn plaats, maar mijn plaats komt niet voor in het overzicht bij het toekennen aan de omgevingskaart. Hoe kom ik nu op de juiste lokatie?
Het invoeren en verwerken van alle plaatsnamen is een tijdrovende klus en daarom is er voor gekozen de meeste buurtschappen niet op te nemen in het overzicht. Om toch die lokatie te voorschijn te halen kan simpelweg de plaats gekozen worden waar de buurtschap onder valt daarna de kaart te verschuiven naar de gewenste lokatie. Sla dan het evenement op en zal de volgende keer de map op die lokatie worden geplaatst voor dat ene evenement. Mocht er op die lokatie vaker een evenement gehouden worden is het uiteraard mogelijk aan onze supportafdeling te vragen of die lokatie opgenomen kan worden bij de plaatsnamen.

Ik probeer de kaart van een plaats in beeld te krijgen, maar na het kiezen van de plaats komt deze niet te voorschijn op de kaart. Wat nu?
Het invoeren en verwerken van alle plaatsnamen was een tijdrovende klus en in deze betafase zijn ruim 4000 plaatsen gekoppeld aan een GPS-coordinaat. Het kan een heel enkele keer voorkomen dat een verkeerde kaart wordt getoont In dat geval vragen wij dit zo spoedig mogelijk te melden aan de supportafdeling.

Op de server heb ik SMS-berichten toestaan aangevinkt, maar ik kan geen verbinding maken met de via de USB-poort aangesloten mobiele telefoon. Hoogst waarschijnlijk heeft u geen stuurprogramma geinstalleerd of geen stuurprogramma geinstalleerd wat de USB-poort laat benaderen als modem. Controleer of u het juiste modem geselecteerd heeft. Komt het modem niet voor kunt u proberen om met een virtuele COM-poort (VCP) verbinding te maken. Een VCP kunt u specifiek voor uw besturingssysteem gratis ophalen van o.a. http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
Wij willen graag aan onze klanten laten zien dat wij het programma Traffic gebruiken voor onze administratie en planning. Is er een banner beschikbaar die wij op onze website kunnen plaatsen?
We hebben op dit moment een banner van 170 x 170px welke vrij is te gebruiken op uw website.

Kopiëer daarvoor onderstaande code en plak deze in het html-bestand van uw website:

<a href="http://www.vkr-traffic.eu/" target="_blanco"><img src="http://www.vkr-traffic.eu/img/traffic_banner_small.png" border="0" alt="Traffic - Software voor Verkeersregelaars en Seingevers"></a>

U krijgt dan het onderstaand resultaat:

Traffic - Software voor Verkeersregelaars en Seingevers


Ik zou graag een bepaalde functionaliteit zien of heb een fout ontdekt in Traffic. Waar kan ik dat melden?
We horen graag van onze gebruikers of ze iets missen of dat er een foutje is. Melden kan altijd via de support. Misschien nemen we jou idee wel mee bij of is de fout verholpen bij het uitbrengen van een van de volgende versies.

Tijdens het opstarten krijg ik de melding dat de registratiecode onjuist is en het programma sluit af, maar wil het graag als probeerversie gebruiken. Wat kan ik doen?
Bij het opstarten wordt gekeken of er een registratiecode of bedrijfscode is ingevoerd. Als dat zo is berekend Traffic of de codes juist zijn, zo niet dan stopt het programma. Indien u gebruik wenst te maken van de probeerversie moeten beide velden helemaal leeg gelaten worden.

Ik heb de Server als Service geinstalleerd, maar krijg nu tijdens het opstarten een foutmelding dat de service weer gestopt is omdat het niets te doen heeft.
Het draaien als service is momenteel nog in ontwikkeling. Omdat de gegevens tijdens het draaien als service niet onder de gebruikersnaam worden opgeslagen maar als lokaal-systeem kan er tijdens het omschakelen bestaan dat de server nog actief is onder het gebruikersaccount en omdat er slechts een server tegelijkertijd mag draaien wordt de service weer afgesloten. Om de actuele status van de service te bekijken kunt u vanuit Windows Systeembeheer de services en het logboek raadplegen.

Ik ben Betatester, maar moet ik nu voor het programma betalen als de Betaperiode voorbij is?
Iedere Betatester krijgt als dank voor zijn betrokkenheid de beschikking over de 'Lite-versie 1.0' wat normaliter meer dan genoeg moet kunnen voor een middelgrote stichting, wil men een gradatie hoger dan wordt er een forse korting gegeven.

De server draait, maar er kan geen verbinding mee worden gemaakt. Hoe kan dat?
Controleer bij de instellingen van de server of het niet het ipadres blokkeerd waarvan verbinding gemaakt kan worden en of de firewall tcp poort 2230 t/m 2232 doorlaat. Zit de server achter een NAT-router controleer dan ook of de poortforwarding juist is ingesteld. Zowel TCP 2230, 2231 als 2232 moet verwijzen naar de machine waarop de server draait.

Tijdens de installatie krijg ik de foutmelding dat een bestand in gebruik is. Kan ik dat zonder problemen negeren?
Ja hoor die foutmelding kan in de meeste gevallen genegeerd worden. Dit betekend immers dat het bestand aanwezig is op het systeem. Waarschijnlijk is er nog een programma actief die ook van dit bestand gebruik maakt.

Waarom kan ik geen plaatsen in Walonië vinden en komt Brussel niet voor? De doelgroep is de Nederlandstalige Verkeersregelaars en de Vlaamse Seingevers / Wegkapiteins/ Signaalgevers. Omdat wij de franse taal niet beheersen hebben wij Waals genoteerde plaatsnamen achterwege gelaten. Uiteraard is het voor hen met kennis van de Nederlandse taal wel mogelijk Traffic te gebruiken. In een veel later stadium (na versie 1.0) zullen wij trachten ook de Franse benamingen in te voeren wat de belemmeringen tot het gebruik in Walonië zal doen opheffen.
Traffic - Software voor Verkeersregelaars en Seingevers. Kopierechten voorbehouden 2015-2018 - VKR Traffic.